Бізнес імміграція в США - це відмінний варіант для відкриття власного бізнесу за кордоном. У кожного є свої мотиви емігрувати в Америку, але можна сказати одне - в цій країні емігрантові простіше адаптувати і реалізувати свої ідеї.

Перш ніж приймати рішення про переїзд в США, слід уважно ознайомитися з вимогами до отримання візи. Є 24 різних типи віз, але якщо вашою метою не є отримання американського громадянства, то можна обійтися оформленням неімміграційною візи.

Як відкрити візу в США

Вам слід визначитися, який тип візи ви будете оформляти. Далі вам потрібно сплатити консульський збір у розмірі 140 американських доларів. Зверніть увагу, сплачені кошти вам не повернуть, навіть якщо у візі вам буде відмовлено. Збір сплачується в рублях за курсом.

На спеціальному сайті в Інтернеті потрібно заповнити форму DS-160, вказати всю необхідну інформацію про вас і завантажити фото. Зрозуміло, анкета на сайті заповнюється тільки англійською мовою. Після того як ваші дані будуть підтверджені, на наступній сторінці з'явиться штрих-код, який вам потрібно зберегти і роздрукувати. Коли ви підете на співбесіду в посольство, він може вам знадобитися.

Візит в посольство

Щоб потрапити на співбесіду, необхідно на спеціальному сайті ввести номера трьох особистих документів: закордонного паспорта, квитанції про оплату збору і отриманого вами штрих-коду. Тільки після цього вам призначать дату і час співбесіди. У посольстві вам буде потрібно фотографія 5 на 5 см, закордонний паспорт, запрошення на співбесіду і роздруківка сторінки із заявою форми DS-160.

Крім того, при собі потрібно мати такі документи, як свідоцтво про шлюб, довідка про доходи і так далі. Всі документи надаються працівникам посольства. Далі вам належить саме співбесіду. Якщо за вашою заявою буде прийнято позитивне рішення, то в ваш закордонний паспорт буде поставлена ​​віза.

процес імміграції

Імміграція в США починається з оформлення візи. Є кілька варіантів для прямої імміграції в Америку.

  1. Переїзд для возз'єднання з сім'єю в США. Цей вид візи оформляється при наявності запрошення родича, який є громадянином Америки або володарем ГРІН КАРД.
  2. Розіграш ГРІН КАРД. Щорічно в інтернеті проводиться лотерея, створена американським урядом. Але пряма імміграція в США по цій лотереї неможлива. Вам все одно доведеться пройти співбесіду і показати, що у вас є: кошти на перший час проживання, освіту для роботи за фахом, запрошення роботодавця і так далі.
  3. Отримання статусу біженця. Отримати цей статус не так просто, оскільки США не поспішає приймати біженців. Про них треба дбати, забезпечувати посібниками, надавати житло тощо.
  4. Бізнес імміграція в США. Ця програма досить обширна і надається вона відразу за декількома пунктами.

Віза L1-А/В – цей вид візи діє таким чином. L1-A дає компанії можливість перевести на роботу в США менеджерів, L1-B передбачає переклад фахівців у своїй області і кваліфікованих працівників. Візу L-1 отримати нескладно, особливо в тому випадку, якщо є можливість відкрити новий бізнес в США і влаштувати на роботу потрібні кадри.

Інші способи імміграції в США

Віза ЕВ-1. Дана програма розроблена для працівників з видатними здібностями в освіті, науці, спорті або бізнесі. Крім того, такий спосіб імміграції підходить дипломованим науковцям, які займаються дослідженнями в важливих напрямках науки, а також для керівництва і менеджменту компаній, які переводяться на роботу в США в штаті підприємств.

Програма ЕВ-2. Цей спосіб імміграції в США передбачений для фахівців з видатними здібностями в мистецтві, науці чи бізнесі. Він підходить для висококваліфікованих професіоналів, для видатних лікарів, які планують практикувати в Америці.

Імміграція в США за програмою ЕВ-3 розроблена для фахівців з вищою освітою і великим стажем роботи в своїй сфері діяльності. Програма ЕВ-4 передбачена для спеціальних працівників: колишніх співробітників установ Америки за кордоном або релігійних діячів.

Бізнес імміграція в США може здійснюватися також за візою ЕВ5. Цей спосіб користується чималою популярністю у охочих переїхати в Америку. В даному випадку маються на увазі інвестиції в економіку країни в розмірі від п'ятисот тисяч доларів в повній мірі і ще до подачі запиту на отримання ГРІН карти.

Варто відзначити, що півмільйона доларів - це тільки початковий поріг вкладень в деяких зонах країни. В інших випадках потрібно інвестувати мінімум мільйон доларів. За рахунок цих коштів ви відкриваєте власний бізнес в США або ж вкладаєте в уже діючі підприємства.

Переваги візи типу ЕВ-5

Затверджений інвестор і члени його сім'ї мають право на постійне проживання в США на законній підставі. Загальна кількість членів сім'ї не повинно перевищувати десять осіб. Щоб отримати візу ЕВ-5, не потрібно відповідати вимогам за віком, мати спеціальне бізнес-освіта, досвід, навички в управлінні компанією, якісь досягнення.

Також не потрібно і знання мов, що часто можна зустріти у вимогах до отримання віз інших типів. Маючи візу ЕВ-5, інвестор і його сім'я через два роки отримують статус постійного жителя Америки. За цією програмою можна жити, працювати і мати власний бізнес в будь-якому місці на території США. Крім того, при бажанні інвестор і його сім'я можуть здобувати освіту в цій країні нарівні з громадянами США. Через п'ять років власник візи ЕВ-5 може стати повноцінним громадянином Америки.

Якщо ви не відповідаєте вимогам до жодної з перерахованих вище віз, то у вас завжди залишається резервний варіант - отримання робочої візи Н1-В, яка видається іноземним громадянам на сім років. Але для цього щоб отримати візу цього типу, потрібно бути фахівцем в тому бізнесі, в якому буде здійснюватися діяльність компанії.