За законодавством Росії, кожен іноземець (зі Швейцарії, Фінляндії, Франції, Італії, Абхазії, Норвегії, Англії, Швеції, Німеччини, Естонії, Куби, Бельгії, Австрії, Киргизії, Вірменії, Киргизстану, Латвії, Голландії, Молдови, Литви, Таджикистану, Республіки Білорусь, Узбекистану, Азербайджану, Казахстану та інших країн) може оформити громадянство Російської Федерації. Правда, щоб зробити все по закону і досить швидко необхідно вчасно подати необхідних пакет документів і виконати ряд умов. Одними з найбільш значущих умов є: наявність підстави для проживання на території РФ (патент або дозвіл на роботу; дозвіл на тимчасове проживання) і здати державні іспити. Після виконання всіх умов, комісія буде детально розглядати документи і приймати рішення про те, давати чи не давати громадянство РФ конкретному громадянину.

Спрощені умови для отримання громадянства РФ — список країн

Чи не для жителів країн ближнього і далекого зарубіжжя однакові умови. Так практично для всіх жителів СНД умови спрощені. На офіційному сайті ФМС (федеральної міграційної служби) є умови для кожної категорії іноземців.

В тему: Що входить в обов'язки менеджера з продажу?

Як отримати громадянство РФ громадянину РФ — необхідні документи

Якщо людина народилася в РФ або його батьки (або один з них) громадяни Росії, але він з яких-небудь причин знаходився тривалий час на території іншої держави, отримати паспорт РФ йому буде теж вельми просто.

Так тим, хто навчався за Союзу, або народився в СРСР або має близького родича можна подавати документи на отримання паспорта в спрощеному порядку.

Що стосується дітей, то за умови, що дитина народилася і проживає в РФ, в 14 років йому видадуть паспорт. Для цього достатньо надати свідоцтво про народження і фотографії.

Як отримати громадянство РФ громадянину України 2016 спрощеному порядку

З 2014 року діє закон про те, щоб спростити отримання громадянства тим, хто володіє російською мовою. До такої категорії належать і українці. Але до оформлення всіх документів людина вважається іноземцем.

Приїхавши в Росію, особа має право бути на її території 90 днів (тимчасовий термін). Так як для українців безвізовий в'їзд, віза в паспорт не ставиться і видається міграційна карта. По приїзду, він повинен оформити РВП. Для його оформлення передбачено написання заяви і доказ про мету перебування (наприклад, наявність роботи). Якщо є неповнолітня дитина, потрібно оформити довідку для дитини.

Для отримання ВНЖ, українці повинні пройти співбесіду в загальному порядку і скласти іспит. А також надати державі необхідні докази і причини отримання посвідки на проживання. Після оформлення такого ВНЖ, можна поміняти і водійське посвідчення.

В тему: Пільги ветеранам бойових дій в 2017 році останні новини

+7 (499) 703-41-47 – Москва, Московська область
+7 (812) 309-83-52 – Санкт-Петербург, Ленінградська область

Як отримати громадянство РФ громадянину Узбекистану в 2016 році

Для оформлення громадянства, узбекам досить прожити 5 років в РФ без порушень законодавства і бути старше 18 років. Після п'ятирічного проживання, узбек потрібно піти в міграційну службу і написати відповідну заяву. Разом з цим надаються офіційні документи про дохід і здається іспит з мови.

Громадянину таджикистану, що потрібно?

Громадяни Таджикистану отримують громадянство за загальною реєстрації. Але є винятки: якщо батьки живуть в Росії, володіє російською, навчався в СРСР. До виключень відноситься і громадянство по шлюбу.

Тобто, якщо таджик одержує за загальною схемою, йому потрібно прожити з офіційного дозволу 5 років. Потім подавати ряд відповідних документів (довідка про доходи, заяву) і здавати іспит з питаннями по російській мові.

громадянину Молдови

Практично всі громадяни Молдови (Молдавії) отримують на загальних підставах. Молдаванину треба виконати ряд умов: знати російську мову, офіційно працювати, знати закони РФ, бути старше 18 років і жити в Росії по ВНЖ більше 5-ти років.

Біженцю як отримати громадянство РФ?

У 2014 році уряд прийняв закон про спрощену схему прийняття біженців. Тобто, дозволяється не виконувати умови, зазначені в законодавстві. Біженці можуть обґрунтовуватися на будь-якій території Росії, крім Москви і області, Санкт-Петербурга і області, і Чечні.

Після прибуття в Росію, людині видають міграційну карту. З паспортом своєї країни і міграційної картою він відправляється в ФМС. Через три дні йому видадуть документи про тимчасовому притулку. Вони дійсні рік. Щорічно, поетапно потрібно продовжувати такий ВНЖ і оформляти патент на роботу. Через 5 років можна подавати заяву і отримати громадянство РФ.

В тему: Що робити з накопичувальної частиною пенсії в 2016 році?

Новонародженій дитині, народженій в Росії

Якщо дитина народжується в Росії - йому присвоюється російське підданство автоматично. Для того, щоб воно було відображено на папері, ставлять печатку в свідоцтві про народження дитини. Його можна поставити в будь-якому віці. Головне, щоб один з батьків був громадянином РФ.

Громадянство по шлюбу, як зробити?

Для тих, хто вийшов заміж або одружився на росіянина (росіянці), при цьому сам громадянин іншої країни, потрібно виконати умови, описані раніше, так як шлюб - не є підставою для прискореного отримання паспорта Російської Федерації, як у випадку з дитиною. До того, як звертатися в ФМС із заявою, потрібно в шлюбі прожити довше трьох років. Тоді додаткові умови (для загальних підстав) виконувати не потрібно. Протягом трьох місяців розглянуть заяву і видадуть рішення.

При подачі в ФМС потрібні документи: паспорти, свідоцтво про шлюб, довідка про легальне доході і дозвіл на проживання (ВНЖ).

За програмою переселення співвітчизників

Така програма має на увазі під собою переселення в РФ всіх тих, хто жив у колишньому СРСР і Російської імперії або їх родичів. Для такої категорії є спрощена процедура: вони можуть жити на території країни менше 5-ти років. але зобов'язані скласти іспит мови. У ФМС надаються документи, які підтвердять зв'язок з СРСР або Російської Імперією.

Якщо дружина громадянка РФ, як чоловікові отримати громадянство РФ?

У такому випадку потрібно після отримання документа про укладення шлюбу звернутися в ФМС, де дадуть дозвіл на ВНЖ. Після цього в шлюбі потрібно прожити три роки. Після трьох років повторно звертаються в ФМС, подають заяву, свідоцтво про шлюб, паспорти, довідки про офіційні доходи. Протягом трьох місяців розглядають документи і видадуть громадянство.