Зараз дуже багато людей замість вітчизняних міст вибирають казкову, незвичайну і далеку Європу. Для того щоб потрапити на батьківщину вальсів, громадянам Росії знадобиться шенгенська віза, яку видає офіційне посольство Австрії в Москві.

маршрут туристів

Сьогодні подорожувати за кордон дуже просто. Досить мати паспорт та бажання. Однак для того, щоб отримати дозвіл на в'їзд в сусідні держави, попередньо потрібно зайнятися документами.

Один з наймальовничіших куточків світу - Австрія. Це батьківщина незвичайних музичних талантів, пишних балів і старовинних замків. Як і інші краї Європейського Союзу, ця держава працює за правилами шенгенської угоди. Такий метод діє вже протягом багатьох років і найближчим часом змінюватися не буде.

Багато великих міст федерації мають свої офіси, які надають дані послуги. Але найбільше потенційних туристів зазвичай приймає посольство Австрії в Москві. Адреса цієї організації: Староконюшенний провулок, будинок 1. Графік дуже зручний для громадян. Офіс відкритий з 9 ранку до 13 дня з понеділка по п'ятницю. Консульство має свій сайт, на сторінках якого постійно викладає нову інформацію про зміни в правилах.

Інші сторони питання

Подавати документи потрібно не раніше ніж за три місяці до дати від'їзду, але не пізніше, ніж за три тижні до подорожі. Перед здачею паперів слід переконатися, що все написали і перевели правильно. Після цього необхідно віддати їх на затвердження нотаріусу. Зазвичай дозвіл видають за два тижні. Іноді процедура триває до 7 днів.

Посольство Австрії в Москві має свої особливості. Існує чотири різновиди віз. Їх видають в залежності від мети подорожі і тривалості.

Крім офіційної частини слід подбати і про фінансову сторону. На сьогодні, грошовий збір становить 35 євро. Таку ж суму попросять заплатити і за одну дитину у віці від 6 років. Після оплати не забудьте забрати акт, який стверджує платіж. За додаткові кошти процес видачі дозволу можна прискорити. Але термінова віза в два рази дорожче за звичайну.

список актів

Є перелік документів, які потрібно принести до візового відділу посольства Австрії в Москві. До них відносяться:

  • Закордонний паспорт. Необхідно взяти чинну і при наявності той, яким ви користувалися раніше. Також повинні бути копії минулих сторінок, на яких стоїть шенгенська віза.
  • Попередньо зробіть чіткі і якісні копії російського паспорта. Переконайтеся, що зняли ксерокс з усіх відміток на різних сторінках.
  • До документів потрібно додати матові фотографії розмірами 3.5 х 4.5 в двох примірниках. Фото надрукуйте кольоровим.
  • Обов'язково вкладіть виписку з роботи. Текст офіційною мовою країни (німецька, англійська). Інформацію принести на бланку організації. Слід вказати посаду, зарплату (від 30000 рублів) та підписану заяву на відпустку.
  • Виписка з рахунком з готелю.
  • У візове посольство Австрії в Москві потрібно привезти свідоцтво про народження дітей.
  • Ваучер з готелю. Він стверджує право мандрівного людини на проживання в даному закладі.

додаткова робота

Є перелік завдань, які повинні виконати люди певних соціальних статусів. Наприклад, бізнесменам слід захопити установчі документи. Мандрівники-студенти приносять довідку про доходи та місце роботи одного з родичів. Люди похилого віку дають копію пенсійного посвідчення.

У нагоді може й підтвердження інформації про те, що квитки на поїздку в цю країну заброньовані. Обов'язковий елемент — медична страховка на час подорожі. Її може видати візовий центр посольства Австрії. Москва, Петербург і інші великі міста, в яких є своє консульство, допомагають вирішувати такі проблеми, не виходячи з офісу.

Відповідно до закону, всі документи і заяву людина, яка планує поїхати за кордон, повинен подавати особисто. Оформляти папери не можна від імені третьої особи. Тут не допоможуть друзі і представники туристичних агентств.

Нові правила

Зовсім недавно, а саме у вересні 2015 року, вступив в силу новий закон. Він пов'язаний зі здачею біометричних даних. Тепер, здаючи паперу, відразу на місці громадяни повинні пройти дві обов'язкові процедури. Перша - дактилоскопія. Це означає, що потенційному туристу доведеться залишати в базі свої відбитки пальців. Другий пункт - цифрова фотографія. Слід зазначити, що зйомки проходять безпосередньо у візовому центрі.

Тим, хто подорожує вперше, слід з'явитися в посольство Австрії в Москві особисто. Наступні п'ять років ваші дані будуть зберігатися в архівах, тому повторювати вищеназвані процедури не потрібно. Також варто зауважити, що діти, яким ще не виповнилося 12 років, звільнені від процедури дактилоскопії. Але фотографуватися малюкам обов'язково.

особливості перекладу

Дослідники відзначають, що за останні роки консульство стало частіше відмовляти клієнтам через дрібних помилок в документації.

Загалом, правила, які потрібно виконати, щоб потрапити в цю країну, практично не відрізняються від аналогічних держав. Однак більше уваги слід присвятити перекладу з російської на іноземні мови. Адже незначна помилка може закінчитися тим, що посольство Австрії в Москві відмовить вам у видачі дозволу. Тому краще відразу звертатися за допомогою до професійних організацій, які відмінно виконають цю роботу.

Ще один нюанс - бронювати готель або замовляти екскурсію потрібно заздалегідь. Також слід сплатити відразу 50-70% вартості послуг.

Відмова отримують і ті, хто неправильно заповнив одну з форм. Іноді посольство не влаштовує низький дохід людини.

Слід зазначити, що часто керівництво відмовляє в дозволі, навіть не пояснюючи причину такого рішення.

Куди звернутися?

Кожен росіянин має право отримати візу. Для цього просто необхідно звернутися до дипломатичного представника цієї держави в своєму місті.

У столиці працює консульський відділ за адресою: Великий Левшинського провулок, будинок 7. Також тут відкрито Візовий центр. Він знаходиться на вул. Дубининская, будинок 35. Однак у цьому місці практикують попередній запис.

Відвідати посольство Австрії в Москві може кожен бажаючий. У довідниках є телефон і факс компанії. Працівники на багато питань відповідають на відстані.

Люди, які вирішили самостійно, без допомоги інших отримати візу, заявляють, що боятися не варто. Також громадяни дають поради іншим бажаючим. Одна з найбільш частих рекомендацій: запастися терпінням, сміливістю і хорошим настроєм. Плюс - мати багато вільного часу. Потенційні туристи повинні бути акуратними, відповідальними і поставитися до цього завдання серйозно.