Вид на проживання в Росії згідно з новим законом надає іноземцям та людям без громадянства можливість постійно жити на території Федерації, безперешкодно в'їжджати / виїжджати за її межі. Це при собі посвідчення особи людини з обмеженим терміном дії - 5 років. Далі його можна постійно продовжувати, сплативши держмито і зібравши потрібні папери.

Вид на проживання в Росії — новий закон

Згідно із законодавством РФ поділу на «постійний» і «тимчасовий» ВНЖ не існує. Чинний документ необхідно продовжувати, а в ряді випадків можливе його анулювання.

Вид на проживання в Росії що він дає список прав

• Вільне переміщення по території держави без повідомлення ФМС.
• В'їзд/виїзд без обмежень кількості разів і необхідності оформлення візи.
• Право на оформлення та виплату пенсії, медичного обслуговування, освіти для дітей.
• Можливість працювати в компаніях Росії без дозвільних документів або патенту.
• Доступні послуги кредитування від банків РФ.
• Виборче право, прийняття участі в референдумах і муніципальних виборах.
  • Можливість покупки будь-якої нерухомості.

Іноземець з ВНЖ залишається громадянином іншої країни. Винятком може стати випадок, коли є необхідність у відмові від нього.

Основні зміни в законі про проживання іноземців в Росії

У законодавство про отримання іноземцями ВНЖ внесений ряд поправок і доповнень. Якщо раніше було потрібно лише бажання і певний рівень достатку, щоб отримати посвідку на проживання в Росії, то сьогодні потрібні деякі навички і додаткові документи. Обов'язковою умовою є знання російської мови, правових основ країни і її законодавства, історії РФ.

В тему: Написати скаргу Росспоживнагляд - зразок скарги

Наявність необхідних навичок підтверджується документально:
• Свідоцтвом про отримання загальної освіти, виданими в СРСР до вересня 1999 р.
• Сертифікат про рівень володіння мовою. Повинен бути державного зразка. Він підтверджує і однозначне і правильне розуміння історії держави.
  • Аттестационное свідоцтво, видане в Росії освітньо-кваліфікаційним центром.

Отримання посвідки на проживання: список які потрібні для оформлення документи

Для українців та громадян інших країн потрібно надати наступний перелік документів:
  • Паспортний документ людини із зазначенням її національної належності.
  • Офіційне, оформлене згідно з чинною процедурою, дозвіл про тимчасове перебування.
  • Свідоцтво про народження, а при наявності - паспорт для неповнолітніх.
• Згоду на проживання для дитини віку 14-18 років з нотаріально засвідченої його підписом.
  • Довідка про наявність достатнього рівня достатку або про непрацездатність людини.
• Документ із зазначенням житла у власності. Можуть не надаватися, якщо іноземець перебуває в країні менше 3 років.
  • Сертифікат, який вказує на відсутність ВІЛ для кожного члена сім'ї.
  • Офіційний висновок уповноваженого медичного закладу РФ про відсутність наркотичної залежності, інфекційних захворювань, що несуть небезпеку для оточуючих.

+7 (499) 703-41-47 – Москва, Московська область
+7 (812) 309-83-52 – Санкт-Петербург, Ленінградська область

Для громадян Білорусі, Узбекистану, Казахстану додатково потрібно автобіографія. Оформляється вона у довільній формі. Обов'язкове надання нотаріально завірених перекладів всіх іноземних паперів на російську мову.

Продовження та підтвердження виду на проживання — список необхідних документів

Щоб продовжити ВНЖ, потрібно звернутися в установу ФМС за місцем проживання або видачі акту і подати заяву, необхідної форми.

Які документи потрібні для підтвердження виду на проживання в Росії?
  • паспортний документ із зазначенням громадянства;
• закінчився ВНП
  • фото 3,5Х4,5 см;
  • квитанція, що підтверджує факт сплати держмита.

В тему: Як пройти перевірку на поліграфі що потрібно зробити?

Скільки чекати відповідь після подачі документів в ФМС?

Розгляд заяви для прийняття остаточного рішення відбувається в термін до 2 місяців. Про позитивному результаті заявник повідомляється повідомленням з датою вирішення і його номером. Продовження відбувається в 10-ти денний термін. В цей час іноземцю видається довідка про те, сто його ВНЖ знаходиться в ФМС РФ.

Як можна відновити ВНП в Росії?

Відновлення втраченого дозволу на проживання на території РФ іноземця можливо відповідно до закону і зібраному списку документів. Відбувається наступним шляхом:

  • 1. До органів поліції пред'явити позов про крадіжку / втрату документа і взяти підтвердження факту звернення.
  • 2. Відвідати ФМС з рукописним заявою довільної форми (у строк не більше 10 днів після втрати) і квитанцією з оплатою держмита.
  • 3. Зробити 2 фото необхідного формату.

Зразок заповнення заяви на дозвіл на проживання в Росії 2016

Подаючи заяву спеціальної форми за новим законом для отримання ВНЖ важливо пам'ятати про грамотності його заповнення, розбірливості почерку, правильності написання ПІБ в оригіналі і латиницею. Щоб уникнути помилок варто скористатися зразком.

Отримати вид на проживання досить просто можна і в інших державах. Наприклад, у державах Шенгенської зони: Італії, Німеччині, Іспанії, Греції, Фінляндії, Чехії, Естонії, Франції, Норвегії, Швейцарії, Литві, Польщі, Португалії, Угорщини, Австрії, Швеції, Словенії, Латвії. Процедура полягає у отриманні Шенгенської візи, сплати держмита. Потім при наявності достатнього капіталу вже видається ВНП. Просто отримати візу в Європі і для Кіпру, Болгарії, не перебувають у зоні Шенгену. Досить великого капіталу.

Є країни з більш складною процедурою отримання документа: США, Австралія, Таїланд, Нова Зеландія, Туреччина, Чорногорія, Вірменія, Сербія, Киргизія, Кіпр, Японія, Англія, Румунія, Молдова, Грузія, Азербайджан, Ізраїль, Індія. Наприклад, в Америці потрібна проживання не менш 6 місяців щороку протягом 5 років. Часто претендувати на отримання постійного проживання, можна тільки приїхавши навчатися або працювати і ін.

В тему: Розрахунок субсидії на оплату комунальних послуг 2016, калькулятор, документи